THE NOT SELF IS NOT THE ENEMY. CONDITIONING IS NOT THE ENEMY. IGNORANCE. IS THE ENEMY AND THE ASSUMPTION. THAT WE HAVE ANY CONTROL WHAT SO EVER

Wat is Human Design? vraag je je wellicht af. Human Design is de wetenschap van verscheidenheid. Het laat tot in het kleinste detail zien hoe en waar we van elkaar verschillen en geeft je een praktische tool om authentiek jouw unieke zelf te ontdekken onder de lagen van ‘conditionering’.

Human Design is een holistisch, logisch en praktisch systeem voor persoonlijke ontwikkeling. Het is uniek ten opzichte van alle andere systemen omdat het uitgaat van onze bewuste én onbewuste eigenschappen, het persoonsbewustzijn én het lichaamsbewustzijn. Twee calculatiemomenten onthullen je unieke potentieel, je missie en je rol.

Zoals een regenboog bestaat uit verschillende kleuren, zo heeft ieder van ons zijn eigen unieke kleur, in Human Design noemen we dat je True Self. Al deze unieke kleuren bij elkaar maken een schitterende regenboog, een diversiteit en oneindige schakering aan kleuren, als je maar bewust bent van wat van jou is en wat van de ander. Als alle kleuren door elkaar gaan lopen, wordt het een ‘vieze’ bedoening. Je neemt kleuren (de energie) van anderen over en geheel onbewust van deze mechaniek (conditionering) maak je beslissingen op basis van wat je helemaal niet bent. We hebben het dan over Not Self.

Human Design & Beyond

Jouw hard wiring is waar ik mee werk, zodat jij echt gaat voelen wat ‘jezelf’ is. Dan kan je de moed hebben je eigen kleur in volle glorie te laten schijnen naast al die anderen en heb je toegang tot je unieke potentieel. Je kan de diversiteit van jezelf én de ander omarmen en ontdekken… Iedereen heeft een eigen unieke kleur. Wees je bewust van die van jou! We lopen naast elkaar, kunnen de kleur van de ander zien, aanvoelen, horen. Het is je strategie en autoriteit die je dicht bij jezelf houdt. Beken kleur!

In Human Design onderscheiden we vier basistypen met elk een eigen strategie. Je strategie is samen met de autoriteit in jouw unieke holistische design je kompas om te ontdekken wat van jou is en wat niet. De sleutel om te voelen wat je al die tijd hebt genegeerd, je ware unieke zelf. Met deze simpele tool leer je beslissingen te maken die echt bij je horen en zal je de ‘verhalen in je hoofd’ kunnen laten voor wat ze zijn, verhalen…

Inzicht in jouw design geeft je inzicht in wie jij bent in interactie met anderen. We zijn immers niet alleen hier op deze prachtige planeet. Andere mensen brengen hun eigen blauwdruk, hun eigen kleur of energie. En als radertjes in een uurwerk valt dit naadloos in elkaar. Ieder radertje in een uurwerk is uniek, elk met een eigen functie. Zonder te vergelijken heeft ieder zijn unieke bijdrage aan het geheel. Schuld, schaamte of niet-goed-genoeg doen hier niet mee, want je hard wiring is zoals het is, no choice. Hoe je ermee omgaat, dat is aan jou!

Human Design gaat dus voorbij schuld en schaamte. Je eigen kleur, jouw energie, jouw potentieel, jouw missie…. En die van de ander, je partner, collega, ouder, kind, vriend of vriendin… Het valt als radertjes in elkaar, het maakt die prachtige regenboog, elke kleur zijn eigen functie. Het is mechanisch, we hoeven ‘alleen’ maar te begrijpen hoe het werkt. Simpel, maar niet altijd makkelijk…

Word jij die Rainbow Warrior die de moed heeft dat volledig te accepteren, te omarmen en te leven?

Human Design is een synthese van verschillende wetenschappen. De Oosterse I’Ching en het Hindu Brahmin Chakra systeem en de Westerse Astrologie en Joodse Kabbala. Maar ook bio genetica en kwantumfysica, het geheel groter dan de som der delen. Het is een logisch en holistisch systeem dat uit vele diepe lagen bestaat en dit weet terug te brengen naar de kern van strategie en autoriteit.

Elk design is uniek. Ieder mens is uniek. Jij bent uniek! In jouw unieke holistische design wordt jouw unieke potentieel blootgelegd. Je rol en je doel of missie waarom je hier bent wordt zichtbaar gemaakt. Door je strategie en autoriteit toe te passen en de mechaniek te begrijpen, te voelen en steeds weer te toetsen zal jouw unieke missie zich ontvouwen. Je zal voldoening, rust, succes of verwondering ervaren. En dat gaat verder dan geluk. Geluk is vluchtig, een moment, een uur of een dag, maar dan ebt de euforie langzaam weer weg, Het diepe gevoel van rust of voldoening is een staat van zijn. Je ervaart dat de reis belangrijker is dan het doel…

Het belang van een gecertificeerd professional lees je hier.

Heb ik iets in je wakker geschud? Lijkt het je fijn om het Human Design pad te gaan bewandelen en de eerste stappen te zetten? Kijk dan eens bij mijn aanbod wat ik voor je kan betekenen.